Huiswerkklas

Aangeboden door StudiePro

 

De huiswerkklas richt zich specifiek op het doen (leren en maken) van huiswerk en het leren concentreren en wordt na schooltijd georganiseerd. Bij binnenkomst krijgen de leerlingen iets te drinken met wat lekkers erbij. Daarna wordt er in alle rust, geconcentreerd aan het huiswerk gewerkt. De begeleiding is primair gericht de leerling te leren structureren en concentreren. Wanneer leerlingen problemen ondervinden bij het maakwerk dan staan er naast de huiswerkklas-coördinator, ook meerdere studenten van de University College Roosevelt klaar om vragen te beantwoorden en het maakwerk te controleren.

placeholder
Logo Studiepro
placeholder

Meer informatie over deze interventie

Doelgebied Meer onderwijs
Interventie Uitbreiding onderwijs
Organisatie StudiePro
Doelen/opbrengsten De huiswerkklas is bedoeld om leerlingen structuur aan te bieden en kleine achterstanden weg te werken.
Activiteiten - Huiswerk maken op een rustige plek. - Hulp bij het overhoren van de leerstof. - Hulp bij het plannen en organiseren van het huiswerk. - Kleine achterstanden wegwerken. - Wekelijkse leerlingenverslagen in ons leerlingenvolgsysteem.
Programma op maat Ja
Betrokkenheid studenten Ja
Begeleiding studenten De studenten werken altijd samen met onze vakspecialisten. Zij zullen dus altijd begeleid worden.
Voor wie?
      Leerlingen
Onderwijs Voortgezet onderwijs
Instructeurs/ onderwijsassistenten Begeleiding door

Het programma

Leerlingen in de huiswerkklas kunnen drie of vier dagen per week gebruik maken van de huiswerkklas. Leerlingen zijn verplicht minimaal één uur aanwezig te zijn. Duur
De huiswerkklas vindt plaats na het laatste lesuur op school. Plaats
Na schooltijd Welk moment
06-09-2021 t/m 22-07-2022 Wanneer
      Zeeland
Regio
- Aantal deelnemers
StudiePro

Neem contact met ons op.

Contactpersoon Charis van Vliet
Logo Studiepro