Academie voor Ontspannen Onderwijs

Aangeboden door IKSTA Onderwijsadvies

 

In deze Academie staat de leerkracht centraal. Je vindt hier de beste support voor leerkrachten, zodat jij én ontspannen én met passie en plezier voor de klas kunt (blijven) staan. Laagdrempelig, praktisch en professionele ondersteuning op het moment dat jij dat jij dat nodig hebt.

placeholder
footer IKSTA onderwijsadvies zonder ondertitel
placeholder

Meer informatie over deze interventie

Doelgebied (Extra) inzet van personeel en ondersteuning
Interventie Onderwijsassistenten/ instructeurs
Organisatie IKSTA Onderwijsadvies
Doelen/opbrengsten - Je zit lekker in je vel en je staat met plezier voor de klas. - Je ontwikkelt ‘grip op je groep’. - Je weet hoe je structureel rust en aandacht kunt creëren in je groep. - Je bent in staat om productieve gesprekken te voeren en relaties te onderhouden. - Je leert welke rollen horen bij krachtig leiderschap. - Je leert welke rollen jouw natuurlijk afgaan en welke je nog te ontwikkelen hebt. - Je leert hoe het ‘doorslaan’ in een bepaalde rol kan zorgen voor inefficiëntie en toxisch kan zijn in een klas en/of organisatie. - Je vergroot je eigen emotionele veerkracht, je ontwikkelt meesterschap over je eigen innerlijke belevingswereld. - Je ontwikkelt een gezond zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde. - Je ontwikkelt een gezond gevoel van zelfvertrouwen. - Je ontwikkelt krachtig leiderschap over jezelf en over dat wat je voelt. - Je leert je eigen grenzen op een diep niveau herkennen en hiernaar handelen. - Je leert op een gezonde manier omgaan met wat er van je gevraagd wordt op je werk. - Je ontwikkelt een gezonde kijk op ‘presteren’. - Je leert hoe je op verschillende manieren goed voor jezelf kunt zorgen. - Je hebt helder hoe je je jouw kwaliteiten en competenties in kunt zetten in je functie. - Je ontwikkelt een gezonde manier van werken en omgaan met werkdruk.
Activiteiten In deze Academie voor Ontspannen Onderwijs ga je de kracht van de groep ervaren. Je vindt er gelijkgestemden, die net als jij, soms worstelen met precies dezelfde zaken. Hierdoor ervaar je de ‘kracht van de kudde’ en is er snel een luisterend oor en/of back-up op het moment dat jij dit nodig hebt, waardoor je weer verder kunt. Hulp vragen is iets dat we moeten leren om verder te komen en dit is een veilige plek waar je dit kunt oefenen. Elke week is er een vraag en antwoordsessie voor wie daar behoefte aan heeft. Er zijn Masterclasses op verzoek, op basis van je vragen, wensen en wat je nodig hebt. In de Powercircles ga je in kleine groepjes aan de slag met je vragen, om zo gestructureerd je eigen kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap en sociaal emotionele intelligentie te vergroten. Bij de Practise-bijeenkomsten gaan we oefenen met dingen die je nog moeilijk vindt, zoals bijvoorbeeld oudergesprekken waar je tegenop ziet, of hoe je bepaald gedrag aanpakt in je groep, of misschien een bepaalde oefening die gaat over rust en aandacht die nog niet helemaal vertrouwd voelt. Alles kan en mag hier. En alles is goed, want alle ervaringen zijn leermomenten. En die neem je meteen de volgende dag je klas in.
Programma op maat Ja
Betrokkenheid studenten Nee
Begeleiding studenten
Voor wie?
      Docenten
Onderwijs Primair onderwijs
Rixta de Bode Begeleiding door
Opmerking(en) Wie is Rixta?

- specialist op het gebied van sociaal emotionele intelligentie en krachtig leiderschap
- onderwijsexpert met 25 jaar ervaring in alle functies van het basisonderwijs
- ervaringsdeskundige op het gebied van overspannenheid en burn-out
- zeer scherp analytisch vermogen in combinatie met snel kunnen invoelen bij mensen
- zeer sociaal vaardig
- open en duidelijk, ik zeg en doe wat nodig is om je verder je helpen
- zeer comfortabel bij alles wat moeilijk, lastig en ingewikkeld is en heftige emoties
- voorbeeld voor anderen van meesterschap over mijn eigen sociaal emotionele intelligentie en veerkracht – I walk my talk
- beschikt over een oneindig enthousiasme, weet mensen te raken en te inspireren

Als transformatiecoach ben ik er elke sessie om je te begeleiden in lastige processen, bijvoorbeeld als je het even helemaal niet meer ziet zitten. Dat gevoel kennen we allemaal. En dan is het fijn als je de ruimte krijgt om je verhaal te doen en de professionele begeleiding krijgt om te werken aan je emotionele veerkracht. In een veilige groep, waarin je je gedragen, gehoord, gezien en gesteund voelt. Je bent niet alleen en je hoeft het ook niet allemaal alleen te doen.
Mijn missie is om zoveel mogelijk leerkrachten te ondersteunen, zodat we uitval voorkomen en ze elke dag met passie en plezier naar hun werk toe gaan.

Het programma

een jaar Duur
Kan allebei Plaats
Tijdens en na schooltijd Welk moment
30-11-2021 t/m 31-12-2022 Wanneer
      Zeeland
Regio
- Aantal deelnemers
IKSTA Onderwijsadvies

Neem contact met ons op.

Contactpersoon Rixta de Bode
footer IKSTA onderwijsadvies zonder ondertitel