Zoekresultaten

Hier kun je al het aanbod vinden van de Zeeuwse Waaier. Toch op zoek naar iets anders? Pas dan je zoekopdracht in de linkse balk aan en probeer het opnieuw. 

Logo tds-bosch  010222
Nederlandse taal trajecten op maat voor leerlingen met (corona)-achterstanden. Door vakinhoudelijke hulp, heldere uitleg en het maken van opdrachten en leerwerk onder begeleiding van een taalspecialist en studiebegeleider, waardoor de leerlingen het vak onder de knie krijgen. Bovendien krijgen zij meer zelfvertrouwen en verbeteren de schoolresultaten.
Schooljudo Logo DEF
Schooljudo De kracht van Schooljudo Schooljudo helpt docenten al sinds 2004 bij het creëren van een veilig pedagogisch klimaat en een fijne sfeer. Wij geloven dat dit de basis vormt om iedere groep en ieder kind in zijn of haar kracht te zetten. Dit doen wij door bewegend- en ervarend leren te combineren met de 7 Schooljudo waarden.
HiRO logo
HiRO Als leerkracht ben je elke dag bezig met de ontwikkeling van je klas. Cognitief, maar ook sociaal-emotioneel. Hoe zorg je dat elk kind in z’n kracht staat? Wij helpen je: het is onze missie om op een speelse manier bij te dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van basisschoolkinderen. HiRO staat voor: - Het vormen van een veilig pedagogisch klimaat in de klas. - De 7 HiRO waarden vormen de basis. - Bewegend- en ervarend leren. - Een digitale lesmethode. Goed om te weten: - Startklaar binnen 1 uur, geen begeleiding nodig. - Schoolbreed jaarprogramma, maatwerk voor elke groep. - Werkt samen met Zien! Van ParnasSys. - HiRO is een erkende interventie gebaseerd op de sociaal-emotionele ontwikkelingsdoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling.
HiRO logo
HiRO & Schooljudo Als leerkracht ben je elke dag bezig met de ontwikkeling van je klas. Cognitief, maar ook sociaal-emotioneel. Hoe zorg je dat elk kind in z’n kracht staat? Wij helpen je: het is onze missie om op een speelse manier bij te dragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van basisschoolkinderen. HiRO staat voor: - Het vormen van een veilig pedagogisch klimaat in de klas. - De 7 judowaarden vormen de basis. - Bewegend- en ervarend leren. - Een digitale lesmethode gecombineerd met fysieke lessen. Goed om te weten: - Startklaar binnen 1 uur, geen begeleiding nodig. - Schoolbreed jaarprogramma, maatwerk voor elke groep. - Werkt samen met Zien! Van ParnasSys. - HiRO is een erkende interventie gebaseerd op de sociaal-emotionele ontwikkelingsdoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling.
Logo_Intotaal-01
Workshop interactief voorlezen met gebaren Je verhaal ondersteunen met gebaren draagt bij aan de taalontwikkeling van een kind en laat kinderen actief deelnemen aan het voorlezen. Het stimuleert de kinderen om gebruik te maken van gebaren in combinatie met het gesproken Nederlands en het vergroot ook woordenschat en taalbegrip bij de kinderen. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met interactief voorlezen en leer je hoe je dit tegelijkertijd kan ondersteunen met gebaren.
Logo_Intotaal-01
'Praat eens met je handen' Training ondersteunende gebaren voor professionals in kinderopvang en onderwijs In deze training die volledig is afgestemd op de kinderopvang en het (speciaal) onderwijs, leert u een aantal basisgebaren, zoals de dagen van de week, de kleuren, het dagritme, knutselen en buiten spelen.
footer IKSTA onderwijsadvies zonder ondertitel
Academie voor Ontspannen Onderwijs In deze Academie staat de leerkracht centraal. Je vindt hier de beste support voor leerkrachten, zodat jij én ontspannen én met passie en plezier voor de klas kunt (blijven) staan. Laagdrempelig, praktisch en professionele ondersteuning op het moment dat jij dat jij dat nodig hebt.
New Project-3 copy
Hockeyclinics, -spellen, -dagen of kampen SVD Hockeyevenementen laat de deelnemers op een leuke manier kennis maken met de hockeysport. Wij zorgen ervoor dat alle deelnemers met plezier hockeyen en bewegen. Voor de gevorderde hockeyers zorgen we natuurlijk voor uitdaging op maat. Dag(delen) gevuld met hockey-gerelateerde spellen of hele hockeydagen of kampen vallen ook binnen ons vakgebied. Het opzetten van hockeymodules van meerdere weken of enkele dagdelen of uren gevuld met hockey-gerelateerde activiteiten. Het belangrijkste is dat de deelnemers plezier hebben met het hockeyen terwijl ze bewegen.
SportevenementenZwart
Sport-, spel- en beweegactiviteiten Sportdagen, sportmodules, bewegingsactiviteiten of sport-en-spel activiteiten. Het belangrijkste is dat de deelnemers de link leggen tussen sporten en plezier hebben en hier ook een of meer dag(deel)en mee aan de slag gaan! Wij ontwikkelen sportmodules van een aantal weken tot sportdagen tot een dagdeel of sportieve workshops waarbij plezier van alle deelnemers voorop staat. Samen met de organisatie kijken we samen naar de doelen van het initiatief en komen met een op maat gemaakte oplossing waarbij (nogmaals) plezier en beweging het belangrijkste zijn!
studiepro logo
Rouw en verlies in de klas Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verliessituaties. Hierbij kun je denken aan het overlijden van een dierbare, maar ook bijvoorbeeld het verbreken van vriendschappen, naasten die erg ziek zijn of het uiteenvallen van gezinnen door echtscheiding. Ook al is school vaak een fijne afleiding van het verdriet, dan nog vinden leerlingen het fijn wanneer ze het gevoel hebben op school echt gehoord en begrepen te worden. Je kunt hier protocollen voor maken wat je wilt, maar elke situatie is toch weer anders! De begeleiding is gericht op leerlingen en docenten die met een verliessituatie te maken hebben.
logo-IVN_RGB-01
Buitenlestraining In deze training krijg je praktische handvatten om met je klas buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak of creatieve doelen.
S4L logo
Skills 4 Life Een innovatief en duurzaam programma waarin wij impact maken op kinderen en leerkrachten op het fysieke, sociaal-emotionele en mentale domein door te inspireren, verbinden en ontwikkelen.
Logo Studiepro
Cursus scones and lessons Oriëntatie van tweetalig onderwijs voor groep 7/8 leerlingen.
Logo Studiepro
Nederlandse lessen voor NT2 leerlingen. Wij bieden Nederlandse lessen voor leerlingen met een NT2 achtergrond.
Logo Studiepro
Nederlandse lessen Wij bieden Nederlandse lessen voor leerlingen met (corona)-achterstanden.
Logo Studiepro
Engelse lessen Wij bieden Engelse lessen voor leerlingen met (corona)-achterstanden.
Logo Studiepro
Wiskunde lessen Wij bieden extra wiskunde lessen aan voor leerlingen met (corona)-achterstanden. In kleine klassen worden verschillende thema's besproken, zodat de leerlingen daarna weer mee kunnen met het reguliere programma.
Logo Studiepro
Bijlessen Bij StudiePro werkt een bijles leerling minimaal één uur per week onder individuele begeleiding van zijn eigen bijlesdocent aan een specifiek vak. Tijdens een bijles worden vragen besproken en wordt de stof van de voorgaande week kort herhaald. Daarna is er tijd voor de uitleg van nieuwe stof en het oefenen hiermee. Hoe eerder problemen bij leerlingen worden aangepakt, hoe langer ze daar plezier van hebben. Juiste begeleiding zorgt ervoor dat achterstanden snel worden weggewerkt en er goede resultaten worden behaald. Naast de extra aandacht voor het bijlesvak kan ook worden geholpen met studievaardigheden. Met bijlessen van StudiePro zorgen we voor een goede basis en helpen we met de puntjes op de “i” te zetten. Zo raken de leerlingen die wat extra steun nodig hebben niet achterop, kunnen ze de lessen op school makkelijker blijven volgen en worden moeilijke vakken weer leuk!
Logo Studiepro
Huiswerkbegeleiding Tijdens de huiswerkbegeleiding komt de leerling 1 tot 5 middagen per week naar StudiePro. De leerling krijgt bij binnenkomst iets te drinken met wat lekkers en de dag wordt samen doorgesproken, daarna wordt er een planning gemaakt in ons online leerling volgsysteem. Hierna gaat de leerling zelfstandig aan de slag. Onze docenten staan klaar om extra hulp te bieden, te overhoren, het huiswerk te controleren of om extra uitleg/ pre-teaching in probleemvakken te geven. Daarnaast leren we de leerling vaardigheden aan, zoals samenvatten, mindmappen, woordjes leren, plannen en structureren, zodat de leerling na deze periode in staat is zelfstandig thuis zijn huiswerk te maken.
Logo Studiepro
Huiswerkklas pro Een combinatie van twee dagen huiswerkklas en één dag huiswerkbegeleiding per week.
Logo Studiepro
Huiswerkklas De huiswerkklas richt zich specifiek op het doen (leren en maken) van huiswerk en het leren concentreren en wordt na schooltijd georganiseerd. Bij binnenkomst krijgen de leerlingen iets te drinken met wat lekkers erbij. Daarna wordt er in alle rust, geconcentreerd aan het huiswerk gewerkt. De begeleiding is primair gericht de leerling te leren structureren en concentreren. Wanneer leerlingen problemen ondervinden bij het maakwerk dan staan er naast de huiswerkklas-coördinator, ook meerdere studenten van de University College Roosevelt klaar om vragen te beantwoorden en het maakwerk te controleren.
WNM-logo blauwe band
Jeugd Watersnoodmuseum "Als het water komt" Een educatieve rondgang door het Watersnoodmuseum waarbij de leerling actief bezig is, middels het beantwoorden en/of uitvoeren van vragen en activiteiten aan de hand van een speurtocht.
RPCZ
Verlies, Veerkracht en Herstel Naar aanleiding van uw vraag rond een ingrijpende gebeurtenis bij u op school bieden wij begeleiding in het omgaan met rouw en verlies. Zowel de leerlingen als de leerkracht/directie worden in dit traject begeleid.
RPCZ
Zomerschool - directeur/projectleider U wilt een succesvolle zomerschool realiseren, die optimaal aangestuurd, ondersteund en geëvalueerd wordt door een projectleider.
RPCZ
(Beeld-)coaching Met School Video Interactie Begeleiding / Beeldcoaching krijgt de leraar praktische ondersteuning door video-opnames in de klas.